Pagina's

dinsdag 17 april 2012

U zegt "6 uur lopen niks voor mij". Lees dan vlug verder ...

Het aantal lopers dat vooruit kijkt naar een marathon is veel groter dan zij die uitkijken naar een 6 uur of andere Ultra. Lucien Taelman Belgische topper met een enorme ervaring (bijna 300 marathon en ultra's op zijn palmares met mooie tijden en overwinningen) ziet dit anders. Hij vertelde mij reeds dat voor recreanten een 6 uur perfect is voor een eerste marathon of ultra. Geen tijdsdruk want je hebt 6 uur. Je loopt tot het marathon punt. En dan kan je nog steeds kiezen om het daar bij te laten of verder te gaan.

Dat vertelt dit niet alleen. Maar voegt ook de daad bij het woord. Hij begeleide een aantal start to runners. En trok het voorbije weekend met hen naar de 6 uur van Loos. Voor het volledige verslag moet je op zijn blog zijn.

Naast het ongedwongen karakter van een 6-uur loop heb je nog de unieke sfeer. Doordat iedereen gezamelijk start en het grootste deel (op zij die vroeger stoppen na) heeft ook een gezamelijke finish. Hierdoor ontstaat een veel groter "wij" gevoel dan bijvoorbeeld op een marathon.

Voor zij die nog twijfelden is nu het moment van inschrijven gekomen. Zet 21/7 maar op uw kalender. En we zorgen samen met u voor een onvergetelijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten