Pagina's

woensdag 11 juli 2012

Officiële meting

Dinsdag 10/7 werd het parcours officieel (via Jones counter) gemeten. De opmeter van dienst is erkend door VAL, KBAB en IAU.
IJken
Langs een lang recht fietspad ijkafstand uitzetten. Meermaals met de fiets er langs om deze en zijn tellertje te ijken.
Merktekens
Het parcours werd afgetekend. Voetpadboorden, rioleringen, paaltjes, ... werden als merkteken voor de parcours-randen gebruikt. Waar nodig werd een extra teken geschilderd. Zo kunnen we de dag zelf het parcours exact herbouwen als nu opgemeten.
Startplaats
Vervolgens van onze 0-lijn tot de looppiste fietsen. Fiets omkeren, en evenveel eenheden op het tellertje langs de piste fietsen. En zo komen we aan het startpunt. (Blijkt dat de deelnemers bij de eerste editie in hun eerste ronde enkele meters cadeau kregen :-) )
Lengte parcours
Het keerpunt langs de nieuwe strook werd geschat. En het parcours werd meermaals afgefietst. Zo wisten we hoeveel het parcours te lang was.
Exacte lengte
Het keerpunt werd bijgestuurd aan de hand van de vorige meeting. Ter controle werd het parcours nog eens afgefietst.Het parcours meet exact 2000m. Wordt dus makkelijk rekenen tijdens het lopen.
200m-punten
Nog een laatste keer werd het parcours afgefietst om elke 200m aanduiding te hebben. Zo kunnen de deelnemers nog beter hun wedstrijd indelen.

Ruim 2 uur duurde de meting. Maar nu zijn alle deelnemers zeker van de ronde-afstand. En kunnen we opnieuw een correcte uitslag opmaken. (Later foto's van de meting)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten