Pagina's

zondag 12 april 2015

Nieuw in 2015: Parcours & aflossing

Deze week samen gezeten met veiligheids mensen van de gemeente. De smalle aarden wegel kan er uit, alsook de bochten van 180°. Het nieuwe parcours is een feit. Wordt nog officieel opgemeten. Later meer nieuws over het nieuwe parcours.

Het aangepaste parcours geeft extra mogelijkheden voor de aflossingswedstrijd. Parcours is nu overal voldoende breed zodat de lopers -individueel en teams- elkaar niet zullen hinderen. We gaan opnieuw voor een rondje van exact 2km. De teams kunnen na elke 2km (of een veelvoud er van) aflossen. Er is geen beperking op het aantal aflossingen, elke loper mag dus meermaals in de wedstrijd komen. Met minimaal 2 tot maximaal 5 lopers is het de bedoeling het team steeds op het parcours te houden. Na 6 uur is er dan het eindschot. Zowel bij de individuelen als teams zullen dan de restmeters opgemeten worden. Deze worden toegevoegd aan de volledig afgelegde rondes van 2km. Bedoeling is om zo veel mogelijk kilometers af te werken.

Bij de individuele lopers hopen we in 2015 opnieuw de kaap van 100 lopers te kunnen halen. Dit jaar wordt heel wat extra energie gestoken in het team gebeuren. We hopen ook daar een stevig deelnemersveld te mogen verwelkomen. De opbouw naar zaterdag 11 juli is gestart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten