Pagina's

dinsdag 19 mei 2015

6 uur voor teams

Net als bij de individuele wedstrijd is het de bedoeling om zo veel mogelijk kilometers af te legen. Een team bestaat uit 2 tot 5 deelnemers. Het is de bedoeling om gedurende de 6 uur telkens één loper op het parcours te houden. Elke ronde kan er afgelost worden in de aflossingszone.

Elke loper moet dus NIET meer dan een uur aan één stuk kunnen lopen. Als je 2km kunt lopen kan je reeds deelnemen. Want dan kan een rust periode volgen.

Het beste resultaat wordt bekomen door elke 2km af te lossen. Op een 2km kan je immers sneller lopen dan op 4 of bvb 10km (en dan pas aflossen). Als de afgeloste loper niet definitief stopt, kan hij best zo snel mogelijk ook herstarten. Zodoende blijven de spieren opgewarmd. En kan hij zijn volgende beurt er opnieuw vol tegen aan.

Natuurlijk zijn andere wedstrijd-tactieken ook toegelaten. Niet iedereen zal de ambitie hebben om te strijden voor de podium plaatsen. Bij een 6 uur loop is de sfeer van groot belang en niet alleen het podium.

De aflossingszone zal zich in de indoor passage bevinden. Recht over de cafetaria. Voor de aflossingsteams zal er in deze zone water als bevoorrading voorzien worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten