Pagina's

maandag 23 juli 2018

Verslagjes

Patje Marathon
W' hebben het voor elkaar gebracht! 4 nachtdiensten met bij 1ste 2 200kmkes op de racefiets, goe gerust om tijdens de 5de nachtdienst de 24hlopers mentaal te steunen. M'n chef zorgde ervoor dat ik nog een hele nacht kon rechtstaan en massa's veel groenten vd voedselbank kon aanpakken.
Ik dacht nog een hazentukje te doen op de trein maar de goesting was groot en de adrenaline deed me alleen maar wat doezelen. Ter plaatse nog wat dommelen, zat er met gekscherende kompaan Henk o
ok niet in. Nee, gezellig kletsen en nog een laatste stikkie, terwijl de overblijvende toppers vd 24h werden aangemoedigd.
Prachtig weertje, mijn ding...en of het ging warm worden!
De adrenaline deed goe z'n werk want vermoeidheid was in de verste verten niet te bespeuren.
Met zo'n weer kan m'n geluk niet op als ik met gelijkgestemde zielen kan lopen...en dan hoort samen afzien daar ook bij. Al waren er daar enkele topvrouwen die er anders over dachten...
Onder de mannen waren die er natuurlijk ook. Vele gekende gezichten. Runnersfamily!!
Met een gezapig tempo v 9km/h door de 1ste 2h ging vlot. De sproeiers waren welkom en de sportdrank nodig steeds id hand. De bevoorading was ook weer met al het nodige voorzien! Extra dank aan Joeri voor dit prachtig evenement!!
Ik voelde me goe en ging naar 10km/h voor de volgende 2h. Al zag m'n sportwatch sterrekes en blijkbaar was er nauwelijks een stuk om vlak te lopen. Maar op tijd en afstand zag ik dat dat behoorlijk snor zat.
Richting de 4h ging de heup toch aan het zeuren en met tussendoor af en toe es een rondje gezapiger met een 24htopper meelopen, zakte tempo naar 'aangenaam'. In deze hitte net goe.
Ik ging nog meer voeding opslaan en probeerde nog enigszins vlot te gaan, de heup goed voelend maar na 4h30 gaf die mij te kennen dat de vele uren wakker en op de benen er genoeg aan waren.
Ik kreeg het efkes moeilijk want de goesting was heel groot! Met een langere eet- en drankpauze, pijnstiller en geheimzinnig opkikkertje terug op weg om dat laatste kwart vd 6h af te werken. Maar vooral die fabelachtige doorzetting vd 24htoppers deed het hem.
Het verval ging bij iedereen in de benen en de samenhorige 'no pain no gain' was magisch om mee te maken. Dit was een topnamiddag en de laatste rondjes nog wat energie gevonden om voorbij die 50km te hollen. 5km minder dan vorig jaar maar een pak uithoudingsvermogen sterker!
Gelukzalige voldoening!
Met dank aan de welgekomen zorgen van Joris en Ruth !!
nog een reminder : een bruin biertje kan smaken na een stevige 10, 15, 21 of 42km maar bij dergelijke inspanning toch maar eerst extra suikers opslaan

Kurt De Rijcke
Ik vroeg me al een tijdje af wat zo'n ultra-run of een 6 uren run juist inhoudt.
De beste optie leek me om mee te doen aan de 6 urenloop van Aalter van Joeri Schepers, hij had me in september 2015 gepaced voor mijn eerste marathon.
Ik wist wel niet goed waar ik aan begon want heb dat nog nooit gedaan of gevolgd als supporter.
Omdat het zo warm was, heb ik bijna elke ronde van 852 meter gestopt om te drinken of om mijn pet nat te maken.
Het werd een echte mindful run (bewust langzaam lopen), voel me ook in heel goeie conditie met de voorbereidingen voor de marathon van Torhout en nadien ( https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png😉 veel LM power https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png😉 ).
Heb mijn tempo redelijk lang kunnen volhouden maar het laatste uur was het echt aftellen.
Onderweg was het tof, dikwijls kunnen samenlopen met Koen Vanderstraeten, af & toe voorbijgezoefd door Adinda Vetsuypens maar ben eindelijk eens kunnen toekomen in dezelfde tijd als Adinda https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png:-) https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png:-) .
Was ook blij met de aanmoedigingen van Kurt CrommelinckSonja De BruyckerGaby De Vos (alvast bedankt voor de foto's) & de speaker Adelin De Groote waardoor ik toch min of meer wist hoever ik al zat want de batterij van mijn sporthorloge was plat na 4,6 uren.
Dus 6 uur gelopen & geëindigd in 54,428 km op de 22ste plaats. Dit betekent dan ook dat ik aan 9 marathons zit & de ultrarun kan wegvinken van mijn bucket list.

Vind het wel een beetje jammer dat je de shirt niet krijgt bij een daginschrijving van zo'n ultrarun, maar tja had het beter moeten lezen. Ik twijfelde heel lang of ik dit zou doen of niet ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten